Žvýkací tabák? Stylovka z Ameriky

Žvýkací tabák? Stylovka z Ameriky

Čeká vás náročný den v kanceláři nebo několik hodin za volantem? Žvýkací tabák je řešením pro všechny, kteří chtějí komfort a nemají prostor zapálit si běžnou cigaretu. Zároveň se jedná o nevšední a zajímavý zážitek, který jste znali možná jen z westernů.

 

Žvýkací tabák zažívá recesi

Stylovou i praktickou. Možná jste ho znali jen ze starých westernů, kde si jím kovbojové krátili dlouhou chvíli v sedle. Ve skutečnosti však pochází z Jižní a Střední Ameriky, kde jej žvýkaly domorodé kmeny. Jedná se o nejstarší způsob užití nikotinu vůbec. V 19. století se stala výroba tabáku nosným sloupem ekonomiky Spojených států Amerických.

Dnes je oblíbený u mladších generací, které s užíváním nikotinu teprve začínají, stejně jako u zkušených kuřáků. Jedná se o zajímavou alternativu k e-cigaretám a nikotinovým sáčkům, která nabízí řadu výhod.

  • Žádný dýmze žvýkacího tabáku nevychází žádný dým, kterým byste obtěžovali okolí.
  • Absence dýchacích potížípo žvýkacím tabáku nepřichází záchvaty kašle ani pocity těžkého dýchání.
  • Příchutěna rozdíl od klasických cigaret nabízí žvýkací tabák řadu zajímavých příchutí.

Moderní žvýkací tabák se vkládá do úst v malých sáčcích, zpravidla mezi tvář a dáseň nebo horní ret a zuby. Tím je zabráněno přímému styku tabáku se sliznicemi v ústech a je tak minimalizován jeho škodlivý vliv na zdraví.

 
(Robert W. Kelley. 1963)

Žvýkejte stylově od předních výrobců

Podobně jako e-cigarety nebo CBD, i žvýkací tabák má své přední výrobce, kteří přináší na trh produkty v nejvyšší kvalitě. V nabídce Nicolandu naleznete produkty od značek Siberia, Oden's a Thunder.

Tabák dostanete koupit ve stylových kulatých krabičkách, zpravidla kovových. Některé porce mohou být i vlhčené. Síla jednotlivých balení se liší. Pro začátek je vhodné vybrat spíše slabší tabák, tedy s nižším obsahem nikotinu. Více si můžete přečíst v článku Žvýkací tabák slovem.

Zpět do obchodu

Affiliate program