Žvýkací tabák Siberia - srovnání a recenze snusů

Siberia je dlouhodobě královnou mezi žvýkacími tabáky vyráběna švédskou společností GN Tobacco. ,,Siberka“, jak se jí lidově říká, je obecně považována za nejsilnější dostupný žvýkací tabák na evropském trhu, což není zdaleka tak pravda. Běžně se dají sehnat i mírně silnější, či populární čisté nikotinové sáčky.

Známá a velice oblíbená mezi svými uživateli je zejména pro svou charakteristickou chuť i odér. Siberia je stejně jako jiné nicopods obalena v papírovém sáčku, takže se vkládá pod horní či dolní ret. Sliznicí je vstřebáván nikotin a nutno podotknout, že ,,Siberka“ je jeden z nejvíce slinících žvýkacích tabáků, takže se připravte někde odplivnout nebo hrdinně polknout.

Snus v pytli není zajíc v pytli.

 img_1422

 

Klady

  • Pokud běžně užíváte více než jeden pytel žvýkacího tabáku denně, tak se Siberii jste na správné cestě. Někteří uživatelé pociťují chuť a účinek i během šestého užití jediného pytle!
  • Bez debaty jde o silný a charakteristický tabák, který je oblíbený napříč celým světem.
  • Kromě regular rozměru nabízí i Slim verzi. Slim verzí rozhodně nezahálíte, kromě stejného efektivního účinku snižuje pouze slinivost, a navíc příjemněji sednou mezi ret a dáseň. Slim verze mají všechny svou regular verzi (červená, modrá, hnědá, …).
  • White dry, neboli bílý suchý, pod čímž si můžeme představit řezaný, ale suchý žvýkací tabák. Pytle mají klasickou bílou barvu a nejsou zabarveny charakteristickou barvou tabáku.
  • Vzhledem ke své oblibě napříč celým světem se dá sehnat téměř všude.

 

Zápory

  • Tak jak má rub líc, tak i Siberia má své temné stránky, a to umem silně poškozovat dásně - na to pozor, při častém užívání.
  • Nelze opomenout také žloutnutí zubů a problémům s nimi.
  • Také ne každému je po chuti pro svůj typický mátový odér.
  • Vzhledem k tomu, že je to jeden z nejsilnějších žvýkacích tabáků, tak nedoporučujeme její užívání úplným začátečníkům. Pokud se žvýkáním začínáte, tak doporučujeme úplný start na nicopods – oblíbených nikotinových sáčcích.
  • Hrdinou je ten, kdo polyká.

 

 

Siberia - 80 °C White Dry

siberia-white-dry

Toto je rozhodně vlajková loď druhů Siberii švédské společnosti GN Tobacco. Klady a zápory, které byly zmíněny výše, se více méně vztahují k tomuto typu červené Siberia neboli červené Siberky. Balení 13 ks pytlů o hmotnosti jednoho gramu, které lze vícekrát užít je určitě dostatek.

 

 

Siberia - 80 °C White Dry Slim

siberia-white-dry-slim

Slim verze ke klasické červené Siberce. Pytel má cca poloviční hmotnost i objem, a tím pádem je i znatelně snížená slinivost. 21 kusů pytlů při stejné celkové hmotnosti jakou má regular sestra. Můžeme ji nazvat jakýmsi dovolenkovým typem ke klasické červené Siberii.

 

 

Siberia - 80 °C Blue White

siberia-blue-white-cheewing

Modrá Siberia je tak druhá nejsilnější z rodu Siberek. Svou ledově mrazivou koncovkou zchladí sílu nástupu červené Siberky. Spousta uživatelů začíná na modré Siberce, než přejdou na klasickou červenou.

 

 

Siberia - 80 °C Blue White SLIM

siberia-blue-white-cheewing-slim

Slim verze modré Siberky lišící se pouze rozměřem, tedy i objemem a množstvím nikotinu oproti své regular verzi. Zase dovolenkovým typem ke své silnější sestře.

 

 

Siberia - 80 °C Brown

siberia--Brown-Chewing-Bags

Pozornému čtenáři jistě neutekl chybějící popis ,,White Dry“ nahrazeného slovem ,,Brown“. Oproti bílému suchému (White Dry) je tento vlhký a silný. Má úplně jinou chuť oproti modré a červené Siberce. Obsahuje více tabáku, tak pociťujete po užití větší slinivost a pro některé i větší sílu tabáku, ale toto je hodně individuální. Pytle nejsou zcela suché a mají proto klasické tabákové zabarvení. Celkově rozhodně méně agresivní oproti klasické červené Siberii.

 

 

Siberia - 80 °C Brown Slim

siberia--Brown-Chewing-Bags-slim

Hnědá slim verze nabízí mimo výše popsané, menší objem, menší množství slin a tím i slabší chuť a intenzita. Opět dovolenkovým typem ke své silnější sestře.

 

 

Siberia - 80 °C Extremely Black

siberia-extremely-black

Nejnovější přírůstek do rodiny Siberia. Je o něco málo silnější než Siberia Brown, ale slabší než klasická Siberia White Dry neboli červená Síba. Chutí je oproti jiným Siberkám výrazná svou syrovostí. Pokud milujete tabákovou příchuť, pak je pro vás tento typ, jak dělaný. 

 

 

Siberia - 80 °C Black White Dry Slim

siberia-extremely-black-white-dry-slim

Tento typ se tváří sice jako SLIM verze Siberia Extremely Black, ale není tomu zdaleka tak. V podstatě chutí je na půli cesty mezi červenou Siberkou a černou. Chuť syrového tabáku je řízlá jemné chuti máty, která je typická právě pro svou červenou sestru.

 

Snažili jsme se co nejobjektivněji nastínit jednotlivé typy Siberek. Samozřejmě sto lidí sto chutí. Doporučujeme proto si vybrat každý jeden typ kategorizován jako žvýkací tabák Siberia v naší nabídce a podělit se s námi o Vaše zážitky! Nezapomeň se taky přidat do našeho rodu #SIBERIANFAMILY a nakup více Siberii za méně!  

Zpět do obchodu

Affiliate program